Blusmiddelen en Noodverlichting

Roggendorf is ook uw partner op het gebied van onderhoud aan uw blustoestellen en noodverlichting. Kwaliteit en service zijn daarin zeer belangrijke kernbegrippen voor de klanten en de organisatie. Echter blijkt dat dit door mee te denken, efficiënt om te gaan met planning en middelen niet duur hoeft te zijn.

Blusmiddelen

De Arbo-wet en de Wet Milieubeheer eist dat u blusapparatuur onderhoud volgens NEN 2559. Verder geven verzekeraars en overheidsdiensten vaak aan dat de blusmiddelen periodiek onderhouden moeten worden volgens de norm. In deze norm worden de werkzaamheden en procedures weergegeven. Een aantal zaken die beschreven staan:

  • Jaarlijks onderhoud
  • Vijf jaarlijks uitgebreid onderhoud en vervanging van de vulling van nat en schuimblussers.
  • Revisie na tien jaar, de blusser wordt volledig gedemonteerd en waar nodig worden onderdelen en de vulling vernieuwd de slang, pistolen en patroon moeten worden afgeperst en geijkt.
  • Na vijftien jaar vindt het uitgebreide onderhoud wederom plaats.
  • Na twintig jaar moeten blussers worden vervangen en buiten gebruik worden gesteld.

blusser

Noodverlichting

Het controleren van noodverlichting armaturen was in het verleden niet wettelijk verplicht. Echter in het nieuwe gebruikersbesluit is opgenomen dat deze controle jaarlijks uitgevoerd dient te worden.

Er zijn diverse normen opgesteld om als richtlijn te dienen voor het onderhoud aan noodverlichting. Door deze normen bent u er zeker van dat uw noodverlichting wordt onderhouden op een wijze die u de garantie geeft dat uw noodverlichting ook adequaat blijft functioneren. Het testen van de installatie en de voedingssystemen van de noodverlichting is daar een belangrijk onderdeel van. Maar ook het vastleggen van alle reparaties, controles en testen is van belang om het geheel overzichtelijk te maken voor instanties als brandweer en overheid.

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u deze per mail stellen via brand@roggendorf.nl. Natuurlijk zijn wij telefonisch ook bereikbaar. Iedere werkdag op telefoonnummer (0529) 45 05 25.

image006

Diensten Bedrijven Particulier Service & Advies Security Webshop
Roggendorf Security levert
van security-management
tot objectbeveiliging en van mobiele surveillances tot winkelbeveiliging. Altijd door gediplomeerde beveiligings-medewerkers. Lees meer
Op zoek naar gekwalificeerde beveiligingsprofessionals,
voor portierfuncties of winkel-surveillance? Dan is Roggendorf Security voor u
het juiste adres. Lees meer
Naast bedrijven staat Roggendorf Security ook klaar voor particulieren. Voor ieder object of budget kan een passende advies of oplossing worden geboden. Lees meer Bij nacht en ontij gebeld worden omdat er in uw bedrijf wordt ingebroken. U bent niet getraind om daar adequaat op te reageren. Wij bieden ervaring en praktische oplossingen. Lees meer Naast de complete beveiligingsmix biedt Roggendorf Security ook elektronische beveiligings-maatregelen.

Binnenkort verkrijgbaar in onze Security Webshop!

Contact

Bezoekadres:
Nieuwelandstraat 17
7731 TH Ommen

Nevenvestiging
Popovstraat 15
8013 RK Zwolle

Route beschrijving

Telefoon: 0529-450525
E-mail: info@roggendorf.nl
Skype: roggendorf-hulp-lijn
Twitter: Volg Roggendorf op Twitter